El próximo 21 de Mayo, a las 20,15, y en la Iglesia de San Juan de la Cruz, Calle Poeta querol 6 de Valencia, Cantoría Hipponensis celebrará su XII Encuentro Coral de Primavera «Cantoria 17». En esta ocasión, contaremos como coro invitado con el Orfeó d’ Aldaia. La entrada será libre, hasta completar aforo.

PROGRAMA:

Oefeó d’Aldaia

María, Mater gratiae op. 47 nº2 …………………………………………………. Gabriel Fauré
An die Musik D. 547 ……. Frank Schubert 1797-1828/Versión coral: Lydia Smallwood
Geistliches lied op. 30 …………………………………………………………. Johannes Brahms
Ave María fww. 62 ………………………………………………………………………… César Franck
Cantique de Jean Racine op. 11 ………………………………………………… Gabriel Fauré
Wade in the wates ………………………………………………………………………… G. E. Franklin
Direcció musical: Cèlia Máñez i Francesc Valldecabres

Cantoría Hipponensis

Ojos Brujos ……………………………………………………………………………………. Gonzalo Roig
Bullerengue ………………………………………………………………………………………. Jorge Artel
Pasaje ………………………………………………………………………………. Adap. J. R. Gil Tarrega
Fa La Kan Mbo Ba ……………………………………………………………. Tradicional Camerún
Aya Ngena ………………………………………………………………………………… Zulu Tradicional
Naturfurahi Siku Ya Leo ………………………………………………………………………….. (Kenia)
Marianne ……………………………………………………………………………………. Arr. Gwyn Arch
Swing low, sweet chariot ……………………………………………………………………. Arr. Josly
The Lion Sleeps Tonight ………………………………………………………….. Ar. Anne Raugh
Down by the Riverside ………………………………………………………… Arr. Patrick Huber
Directora: Inmaculada Burriel

…………………………………………………………………………………………………………….

Biografía del Orfeó d’Aldaia

Fundat el 1972, n’han estat al capdavant com a directors Antoni Andrés, Mariano Segura, José M. Peñarrocha, Francesca Ortí, Juan Pablo Hellín, Cristina Contreras, Francesc Valldecabres, Claudio Adam, Marta Mármol i a l’actualitat té la direcció compartida amb Cèlia Máñez i Francesc Valldecabres.

L’activitat de l’Orfeó ha sigut molt intensa al llarg de tots aquests anys, on cal destacar els premis aconseguits als certàmens de Masses Corals de Sagunt, primer premi d’Havaneres de Torrevella, segon premi al Certamen d’Egea de los Caballeros (Saragossa), dos segons premis al Certamen Coral Fira de Tots Sants (Cocentaina), etc. i la realització de muntatges simfonicocorals junt amb agrupacions com l’Orquestra de València, l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l’Orquestra Ciutat de Torrent, la Jove Orquestra Barroca Valenciana, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, l’Orquestra del Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, la Jove Orquestra de Picassent, Kamerata Orquestale, l’Orquestra Simfònica de L’Amistat de Quart de Poblet, l’Orquestra Cervera Lloret, l’Orquestra Filharmònica de Requena, l’Ensemble Les Agréments, Master Symphony Orchestra (sota la direcció de M. Galduf, J. Collado, C. Soler, J. Fabra, A. Guadagno, P.Vañó, J. O. Díez, M. Ignat, F. Melero, R. Casero etc.) o fins i tot el grup Bajoqueta Rock.

Ha interpretat obres com Ernani de Verdi, Daphnis et Chloé de Ravel, Novena Simfonia de Beethoven, La Vida Breve de Falla, Magnificat de Pergolesi, Requiem de Fauré, Requiem de Verdi, Gloria RV. 589 de Vivaldi, Missa Brevis Santi Johannis de Deo de Haydn, Misses K.220 -Spatzenmesse-, K. 65 en re menor i Requiem K. 626 de Mozart, Missa de Perot de M. Salvador, Missa en re major de Salieri, Las Siete trompetas del Apocalipsis d’Ó. Navarro o Pregón para una Pascua pobre de Rodolfo Halfftere. En el vessant musicològic s’ha interessat per la recuperació del patrimoni musical fruit de la qual han estat els concerts monogràfics dedicats al repertori valencià dels segles XV al XVIII i la recuperació, la transcripció i la interpretació d’un Miserere i el villancet Ab sols lo avís de una estela de l’aldaier Pasqual Fuentes (1721-1768).

El 1984 representà Espanya a la 24a Ressenya Internacional de Cors a Loreto (Itàlia). Ha actuat a Holanda, República Txeca, Itàlia, França i Espanya (Madrid, Toledo, Barcelona, Girona, Múrcia, Navarra, etc.).

L’Orfeó és membre de la Federació de Cors (FECOCOVA) i de la Federació de Folklore (FFCV) de la Comunitat Valenciana.

 

Victor Duart
Últimas entradas de Victor Duart (ver todo)
Shares